Divali 2017: napravite savršenu zabavu za Divali

Želite savršenu žurku za Divali? Ovi eksperti imaju najbolje savete…

U vazduhu se oseća nešto vrlo posebno i svečano. To, naravno, ima veze sa našim omiljenim Festivalom svetla!

Pa ipak, nije lako biti dobar domaćin i organizator zabave.

Ako planirate Divali zabavu kod kuće, ne treba vam mnogo vremena za planiranje savršene zabave za svoje voljene. Poslušajte šta vam naši stručnjaci mogu reći i pažljivo čitajte! Uz ove stručne savete o tome kako napraviti odličnu Divali zabavu, bićete prezadovoljni.

1. Planiranje je najbitnije

Ne treba da pravite sve što znate da kuvate! Prvo sedite i isplanirajte sve – predjela, pića, glavno jelo i deserte. Šta želite da poslužujete? Nemojte preterati sa količinom hrane koju pravite za svoje goste.

2. Ne komplikujte!

Svi mi želimo da damo sve od sebe kada organizujemo zabavu kod kuće, ali onda smo često obuzeti hranom i služenjem. Vaši prijatelji žele da provode vreme sa vama, a ne da jedu sve vreme – imajte to na umu!

3. Servirajte hranu veličine zalogaja

Ne morate pripremati hranu za koju je potreban tanjir i pribor za jelo. Bolje je servirati hranu u papirnim korpicama i u vidu zalogaja. Tako nećete morati da sakupljate i menjate posuđe. Možete poslužiti mini Vada Pav bite, mini Dabelis, Rajma Galouti Kebab, kukuruzne korpice, koktel Idli Kebabs i dr.

4. „Uradi sam“ (DIY)

U vidu svojevrsne igre, možete dopustiti svojim gostima da se i sami prepuste spremanju hrane.. Ako imate balkon sa dovoljno prostora, stavite roštilj sa mariniranim mesom i povrćem i pustite goste da naprave jela od roštilja po svom ukusu. S obzirom na to da su to vaši najdraži, ne bi trebalo da postoji formalnost.

5. Neka vaša hrana lepo izgleda

Uložite vreme u kreativno pravljenje jela ili deserata lepog izgleda.

6. Piće

Pripremite nekoliko inovativnih koktela. Trik je u tome da sve bude spremno, tako da ne tošite previše vremena za piće! Da ne biste više vremena proveli u baru nego sa prijateljima, bolje je da uzmete već pripremljene koktele koji zahtevaju samo led i neki alkohol ili bilo koji gazirani napitak.

7. Slatkiši

Ne zaboravite da svoje goste poslužite nekim slatkišima od mleka, jer oni ne mogu naškoditi punim stomacima i alkoholnim pićima koje su gosti uneli.

8. Slatki pokloni za kraj zabave

Na kraju, kada su vaši gosti spremni da idu kući, priredite im iznenađenje: dajte im lepo upakovane domaće slatkiše kako bi imali lepa sećanja sa ovogodišnjeg Divalija.

Prethodni tekstIndija želi da postane prva zemlja koja će u potpunosti koristiti LED rasvetu
Sledeći tekstPosle 60 godina pronašla brata i saznala da je doživeo uspeh u Indiji

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime