„Fors Indija“ predstavio auto i ambicije za 2017.

Tim Fors Indija iz Formule jedan predstavio je novi model automobila za 2017, sa oznakom VJM10, kojim ekipa želi da nastavi da se razvija posle najuspešnije sezone u svojoj istoriji.

Serhio Peres i njegov novi timski kolega Esteban Okon otkrili su u Silverstounu automobil sa Mercedesovim motorom. Fabrika Fors Indije nalazi se preko puta te staze.

„Imam puno poverenje u ovaj tim. Očekujem da ova godina bude velika za nas“, rekao je Peres pri otvaranju, a preneli engleski elektronski mediji.

Nova sezona biće 10. od kada je vlasnik postao Vidžaj Malija. Fors Indija je prošle godine završila na četvrtom mestu u konkurenciji konstruktora, što je najbolji rezultat u istoriji tima.

Stručnjaci Fors Indiju smatraju jednim od najboljih timova u takmičenju s obzirom na mogućnosti. Malija želi da iskoristi nova pravila vezana za aero dizajn i veruje da tim može da osvoji treće mesto.

„Imamo velike snove, ali ćemo dati sve od sebe. Svi podaci pokazuju da ovaj auto ‘razbija’„, rekao je Malija.

VJM10 u sebi ima neke delove prošlogodišnjeg automobila. Fors Indija je napredovao praktično iz godine u godinu, a prošle je bio ispred Vilijamsa i Meklarena, dok je Peres pobedjivao u Monaku i Azerbejdžanu.

Niko Hilkenberg je prešao u Reno i to je bila prva promena u timu od 2014. Godine. Okon je prošle godine debitovao u F1, pošto je u drugom delu sezone vozio za Manor.

(beta.rs)

Prethodni tekstIndijski investitori hoće da ulažu u Srbiju
Sledeći tekstUtvrđenje Amer – mešavina hindu i muslimanske arhitekture

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime