Indija domaćin prve konferencije mladih naučnika pod okriljem BRIKS-a

Foto: Twitter/zecarlosantos2

Odeljenje za nauku i tehnologiju pod okriljem BRIKS (grupa Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike) organizovalo je prvu „Konferenciju mladih naučnika“ u Bengaluru, u Indiji. Na konferenciji će se sastati 50 mladih naučnika tokom naredna četiri dana.

Organizovani i koordinirani od strane Nacionalnog instituta za napredne studije (NIAS) u Bangaloru, na sastancima će se osmisliti platforma za angažovanje, povezivanje i umrežavanje mladih naučnika, koji će tokom narednih dana održati razgovore i pronaći rešenja za neke od problema sa kojima se suočavaju u zemljama BRIKS-a.

Akcenat će biti na tri teme – primena kompjutera u razvoju inteligencije, energetska rešenja i dostupna zdravstvena zaštita. Konferenciju otvara profesor Kasturirangan, bivši predsednik Organizacije za kosmička istraživanja u Indiji.

Neki od glavnih govornika na konferenciji biće Dr Ašutoš Šarma, sekretar Odeljenja za nauku i tehnologiju, Dr Vijai Ragavan, sekretar odeljenja za biotehnologiju, dr Sarasvat i dr Baldev Raj, direktor NIAS.

Tokom sastanka biće objavljena dva izveštaja:

Prvi izveštaj pod nazivom „Partnerstva u firmama na polju nauke i tehnologije pod okriljem BRIKS-a“, pripremljen od strane grupe eminentnih naučnika, nudeći nova rešenja i novacije za oblasti nauke i tehnologije.

Drugi izveštaj pod nazivom „Hampi: sjaj svetske baštine“ o istorijskom značaju lokaliteta i prikazu intelektualnih i tehnoloških inovacije u njemu.

Prethodni tekstJoga pobeđuje depresiju
Sledeći tekstGlavni grad Srbije sija u indijskom popularnom filmu “Opiri“

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime