Indija pravi svog Jao Minga

Foto: Wikipedia/Jerome Trio

Mladi indijski div, Satnam Sing Bamar još kao mali je sanjao da će jednog dana postati profesionalni igrač, a stručnjaci u SAD ga porede sa Jao Mingom i statusom koji ima u svojoj zemlji.

Sa talentom i visinom od 218 centimetara, Bamar je velika nada indijske košarke, sporta koji nije mnogo popularan u toj zemlji, kao što nije bila ni u Kini dok Jao nije otišao u NBA.

„Dobar je osećaj kada vas porede sa Jao Mingom”, rekao stidljivi momak iz ruralnog dela Indije.

Bamar je otišao na akademiju kao jedan od osmoro mladih igrača, četiri momka i četiri devojke, koji su izabrani u programu razvoja košarke u Indiiji, koju nacionalni savez sprovodi sa kompanijom za sportski menadžment Aj Em Dži Relajens.

„Moraću naporno da radim na brzini, snazi i okretnosti da bih mogao da se takmičim na vrhunskom nivou”, rekao je Bamar.

„Način treninga ovde u Floridi različit je od onoga na koji sam navikao i brinuo sam da li ću moći da se nošim sa napornim vežbama”, rekao je mladi košarkaš.

Sekretar košarkaškog saveza Indije Hariš Šarma zadovoljan je onim što je Bamar pokazao.

„Nadamo se da će on biti za Indiju ono što je Jao Ming za Kinu. Iako imamo već nekoliko igrača za koje se nadamo da će popraviti sliku o košarci u zemlji, on već ima status zvezde”, rekao je Šarma, bivši košarkaš.

„Naporan rad, posvećenost i ogroman potencijal koji poseduje, mogu odvesti Bamara i do NBA lige što bi bio veliki podstrek za razvoj košarke u Indiji”, rekao je Šarma.

(Politika)

Prethodni tekstIndija će biti „lokomotiva“ svetske privrede
Sledeći tekstFilmska priča: Pronašao majku nakon 25 godina zahvaljujući Google Earth-u

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime