Indijska masaža glave

Foto: Pixabay.com/KaiMiano

Indijska masaža glave je pouzdana, jednostavna i efektivna terapija za uklanjanje duboko ukorenjenih simptoma stresa, napetosti ramena, glave i vrata. Izvodi se u sedećem položaju, bez potrebe skidanja odeće i bez upotrebe ulja. Vreme trajanja tretmana je 30 minuta.

Masaža glave vodi poreklo iz bogate indijske tradicije prirodnog lečenja Ajurvede (nauke o životu) stare hiljadama godina. Današnji oblik masaže glave popularno nazvane Šampisaž osmislio je Narendra Mehta, koji je 1995. godine osnovao Centar L.C.I.C. za indijsku masažu glave u Londonu, a koji je danas poznat u celom svetu.

Glava, vrat i ramena predstavljaju važne energetske centre našeg tela. Kad smo izloženi stresu tenzija se najviše akumulira u ovim delovima tela blokirajući prirodan tok krvi, kiseonika i životne energije. Ove blokade izazivaju ukočenost ramena i vrata, bol u očima, migrenozne glavobolje, opadanje kose, prenosi LifeContent.

Indijska masaža glave na jedinstven i prijatan način uspostavlja ravnotežu, dubok odmor i samoisceljivanje. Opuštenost, veća koncentracija, kvalitetniji san, zdravija i lepša kosa su samo neke od dobrobiti koje pruža jedinstveno iskustvo indijske masaža glave Šampisaž.

Prethodni tekstAjurveda – leči pacijenta, ne bolest
Sledeći tekstĐainizam – jedna od tri najveće indijske religije

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime