Investicije u privatnu imovinu dostigle 21 milijardu dolara

Foto: pasja1000/pixabay.com

Ulaganja u indijske privatne preduzetničke poduhvate dostigla su 21 milijardu dolara u 2017.godini, što predstavlja rekordnu godišnju vrednost, sa preko 735 transakcija.

Zabeležen je godišnji rast 54% vrednosti investicija uprkos padu od 24% u broju transakcija.

To ukazuje na značajan skok prosečne vrednosti pojedinačnih ulaganja, zaključuje se u izveštaju Grant Thornton-a „The Fourth Wheel 2018“. Izveštaj se fokusira na investicije u poslovne i zajedničke poduhvate implementirane uz pomoć asocijacije „Indian Private Equity & Venture Capital Association (IVCA )“, koja se bavi promocijom projekata i start-apova.

U 2017.godini sprovedene su brojne reforme u oblasti regulacije ove oblasti, što je za podstaklo brojne inicijative i obezbedilo dodatnu ekonomsku stabilnost. Tokom godine, takođe je zabeležen rast inicijalnih javnih ponuda (IPO), odnosno ukupno 37 emisija koje su dostigle vrednost od USD 10,7 milijardi, što je skoro tri puta više nego vrednost IPO u 2016.g.

U izveštaju se dalje navodi, da mnoge uspešne IPO tokom 2017.godine su obezbedile atraktivne mogućnosti za ulaganje mnogim PE fondovima, koji će sigurno u narednom periodu povećati obim ulaganja. Najvrednijih četiri IPO, sva 4 iz oblasti osiguranja, imale su udeo od 55% ukupnih ulaganja.

Prethodni tekstSusret lidera Kine i Indije
Sledeći tekstVeleprodajne cene u februaru porasle za 2,48%

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime