Isplivali kontroverzni snimci iz džamije u Indiji (video)

Uprava džamije Masdžid u Indiji zabranila je ulazak turistima nakon što je snimak koji prikazuje dve devojke koje izvode akrobatske tačke u zatvorenom prostoru izazvao nasilne komentare i žestoku polemiku na društvenim mrežama.

Viralni video snimljen u indijskoj džamiji Džama Masdžid na kom se mogu videti dve mlade turistkinje koji izvode akrobacije, izazvao je žestoke kontroverze unutar indijskog društva i naveo džamiju da ograniči pristup ovom svetom mestu, prenosi „Tajms of Indija“.

Međutim, predstavnik džamije je u intervjuu za indijski list danas istakao da je ovaj video snimljen davno i da je emitovan samo da bi stvorio kontroverzu.

Daleko od toga da je ovo jedini amaterski film te vrste. Na društvenim mrežama su se i ranije pojavljivali slični video-zapisi na kojima se vide ljudi koji plešu i pevaju unutar i ispred verskog objekta.

Pojedini korisnici Tvitera bili su ogorčeni ovakvim slikama, nazivajući ih „uvredljivim“.

Uprava džamije bila je šokirana takvim otvorenim nepoštovanjem, pa je reagovala zabranom dolaska turista na sveto mesto ukoliko njegov razlog nije prisustvovanje verskoj službi.

(Sputnjik)

Prethodni tekstIndijka Aparna Rao, stručnjak za umetnost i robotiku, na skupu „Spoj nauke i umetnosti stvara bogatstvo“
Sledeći tekstZašto stanovnici Kašmira ne glasaju na izborima u Indiji?

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime