Jata flamingosa uživaju u zatvorenom Mumbaju (video)

U Indiji su, zbog epidemije korona virusa, ljudi zatvoreni u svojim domovima, ali desetinama hiljada flamingosa prijaju mir i tišina.

Ogroman broj ovih ptica doleteo je u Mumbaj, u zapadnoj Indiji, a njihove fotografije postale su hit među ljubiteljima ptica na društvenim mrežama, prenosi CNN.

Flamingosi tradicionalno dolaze na ovo područje kako bi se hranili od septembra do kraja maja, izjavio je Raul Kot, pomoćnik direktora u Prirodno-istorijskom društvu u Mumbaju, koje nadgleda flamingose.

Prošle godine na tom području prebrojano je rekordnih 134.000 flamingosa, ali Kot veruje da će ove godine biti postavljen novi rekord.

Flamingosi su se proširili i na močvarna područja gde su ranije bili retkost, kaže je Kot. On objašnjava da se ove ptice pojavljuju i na mestima gde ih je ranije bilo manje jer nema ljudskih aktivnosti.

Indija je već više od mesec dana u karantinu kako bi sprečila širenje korona virusa. Vozovi, avioni i autobusi ne saobraćaju, a rade samo osnovne delatnosti.

Prema nedavnoj analizi globalne agencije za informacije o kvalitetu vazduha, Mumbaj je u martu imao najbolji kvalitet vazduha do sada.

I druge životinje u Indiji uživaju u odsustvu ljudi.

Tako su se majmuni u Delhiju pojavili u velikom broju, a delfini su prvi put posle nekoliko godina viđeni u reci Gang.

(Tanjug)

Prethodni tekstĐumbir – jedna od najzdravijih namirnica
Sledeći tekstUčiteljima joge „prete ozbiljni problemi s kukovima“?

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime