Katarina Pejak, pevačica i pijanista rodom iz Srbije, nastupa u novembru u Kolkati

Foto: Ambasada Indije

Katarina Pejak rođena je u Beogradu, a diplomirala je džez muziku na Berkli koledžu u Bostonu. Živi u Nešvilu i gradi karijeru kao pevač i pijanista. Katarinu su pozivali gospođa Birla i ASHOKHALL iz Kolkate (poznata i pod nazivom Kalkuta) da bude gost ASHOK-a i održi dva koncerta za učenike i njihove goste. Ovo je sjajna prilika za mladu srpsku umetnicu da upozna mlade ljude iz Indije i da podeli sa njima svoje iskustvo u stvaranju muzike i tekstova.

Koncerti KATARINE PEJAK benda u Kolkati biće 7. i 8. novembra u Sangit Kala Mandiru u 18:30.

KATARINA PEJAK – glas, tastature, klavir

Ona je pevačica i pijanista iz Nešvila, Tenesi. Rođena je i odrastala u Beogradu, gde se školovala kao klasični pijanista. Počela je studije Songvriting na Berkli muzičkom koledžu 2011. godine i diplomirala 2014. godine. Na Berkliju joj je dodeljena nagrada Songvriting 2014. godine. U leto 2015. godine radila je kao mentor na Berklee Songwriting Week-u.

Foto: Ambasada Indije

Katarina ima dva albuma: Perfume & Luck (2010) i First Hand Stories (2012) i živi mini album Old, Nev, Borroved and Blues (2016).

Nastupala je širom Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, uključujući Bečki bluz festival u Mocarthausu, Reigen blues klub u Beču, Austriji, London School of Economics u Londonu, UK i Chan’s Jazz i Blues na Rhode Islandu, SAD. Redovno nastupa u Nešvilu, gde snima svoj četvrti album (još u produkciji). Nastupala je kao gost sa zvezdama bluz muzike kao što su: Ronnie Earl, Ana Popović, Anson Funderburgh, Mark Hummel i mnogi drugi.

AUSTIN VEBB – gitara

Odrastajući u Hjustonu u Teksasu, Austin Vebb je postavio snažnu muzičku osnovu bluzu u tradicionalno muzičkoj zemlji. Nastavio je studije na Berkli muzičkom koledžu u Bostonu i bio je profesionalni gitarist u Nešvilu protekle tri godine.

JOE DICKEI – bas

Joe Dickei je električni i klasični basista koji živi u Nešvilu. Diplomirao je na Univerzitetu Severna Karolina u Grinsborou sa muzičkim performansama na džez studijama. Dickei je nastupao i snimao sa različitim umetnicima, među kojima su Jana Kramer, Jackie Lee, Delfeaio Marsalis, Lee Konitz, Sons of Bill i Celeste Buckingham.

SLAVEN LJUJIĆ – bubnjevi

Slaven Ljujić je bubnjar koji trenutno živi u Nešvilu. Rođen je u Nikšiću u Crnoj Gori, obučavao se sviranju na klasičnoj gitari dok je i učio da svira džez bubnjeve. Počeo je studije na Berkli muzičkom koledžu u Bostonu 2013. godine, a diplomirao je 2015. godine. Igrao je sa umetnicima iz mnogih žanrova kao što su: Vink, Larri Vatson, Katarina Pejak.

Prethodni tekstOsnovan klub ljubitelja Indije u Novom Sadu
Sledeći tekstDivali 2017: 8 saveta za sjaj vaše kože na proslavi i tokom cele godine

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime