Kritika indijskih naučnika

Naučnici su na velikoj konferenciji u Indiji izneli sporne tvrdnje, između ostalog osporavali teorije Ajnštajna i Njutna.

Organizatori velike naučne konferencije u Indiji ogradili su se od stavova govornika koji su izneli sporne naučne tvrdnje tokom petodnevnog događaja u gradu Jalandharu.

Govornici, od kojih je jedan zamenik dekana na južnoindijskom univerzitetu, tvrdili su da su Hindusi otkrili krvne ćelije pre nekoliko hiljada godina i da je teorija relativiteta Alberta Ajnštajna pogrešna.

Rao je pred drugim naučnicima, kao i učenicima, rekao da je demonski kralj iz drevnog epa imao više od dvadeset aviona i mrežu pisti za sletanje koje se nalaze u današnjoj Šri Lanki.

„Hindu gospodar Vishna koristio je rakete poznate kao ‘Vishnu Chakra’ i ganjao mete u pokretu“, kazao je Rao, profesor neorganske hemije.

Međutim, on nije bio jedini naučnik koji je tokom prezentacije izneo sporne tvrdnje.

Naučnik sa univerziteta u južnoj državi Tamil Nadu dovodio je u pitanje i Ajnštajnovu opštu teoriju relativiteta i teoriju o gravitaciji Isaka Njutna.

Nakon konferencije, organizatori događaja, Indijsko naučno kongresno udruženje, izrazili su „ozbiljnu zabrinutost“ i ogradili se od govornika.

Prethodni tekstMenja se svetski poredak: Indija prestiže Ameriku
Sledeći tekstGinekolozi u Indiji oborili neobičan rekord

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime