Ministar Ðorđević sa ambasadorkom Indije

Foto: Ambasada Indije

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Ðorđević, sastao se danas sa Narinder Čohan, ambasadorkom Republike Indije u Srbiji, a tom prilikom je istaknut značaj negovanja tradicionalno dobrih i prijateljskih bilateralnih odnosa dveju zemalja i važnost daljeg unapređenja saradnje na svim nivoima.

Ðorđević je pozdravio ambasadorku Čohan kao velikog prijatelja Srbije, izrazio zadovoljstvo zbog susreta i istakao želju za unapređenjem međusobnih odnosa, naročito u oblastima socijalnog osiguranja, rada i radnih odnosa i oblasti boračkih pitanja.

Posebno je predložio razmatranje mogućnosti nastavka saradnje u oblasti izgradnje ljudskih kapaciteta i socijalnog preduzetništva.

Velike šanse koje Srbija i Indija imaju u oblastima privredne saradnje, i očekivanja da će naredni period dovesti do povećanja broja radnika, predstavljaju motiv za inicijativu i unapređenje odnosa neposredno kroz potpisivanje Sporazuma o socijalnom osiguranju.

Ambasadorka Čohan je čestitala Ðorđeviću na imenovanju na funkciju ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i potvrdila spremnost za dalji razvoj bilateralnih odnosa. Ona je rekla da je otvorena za sve predloge saradnje i posebno izrazila spremnost za aktivnosti koje se odnose na osnaživanje prava žena u Srbiji, borbu protiv nasilja u porodici i jačanja pitanja rodne ravnopravnosti.

Dogovoren je zajednički obilazak ustanova socijalne zaštite, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Prethodni tekst7 moćnih namirnica protiv klica i bakterija
Sledeći tekstSlavna blogerka u Indiji naučila 16 važnih stvari o životu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime