Miroljubiv gest: Pakistan oslobađa indijskog pilota

Pakistanski premijer Imran Kan najavio je da će Pakistan sutra osloboditi zarobljenog indijskog pilota, kao izraz „miroljubivog gesta“ prema Indiji.

Kan je to rekao u obraćanju poslanicima na zajedničkoj sednici oba doma pakistanskog parlamenta, sazvanoj s namerom da se razmotri najnovija situacija usled rastućih tenzija sa Indijom, a vezano za spornu teritoriju Kašmira.

Kan je naveo da je pokušao da stupi u kontakt s indijskim kolegom Narendrom Modijem s porukom da želi deeskalaciju tenzija, ali nije precizirao kako je Indija odgovorila na njegovu inicijativu.

Pakistanski premijer je ponovio svoju ponudu za razgovore sa Nju Delhijem, navodeći da je to jedini način da se reše svi problemi u odnosima dva suseda.

Indija pozdravlja odluku Pakistana

Indija je pozdravila odluku Pakistana da oslobodi zarobljenog indijskog pilota čiji je avion MiG-21 oboren tokom okršaja između vazduhoplovnih snaga dve zemlje, na teritoriji Kašmira.

Portparol indijskih vazduhoplovnih snaga, R.J.K. Kapur rekao je da su vazduhoplovne snage Indije „izuzetno zadovoljne i raduju se povratku indijskog pilota“.

U obraćanju novinarima, on nije saopštilo detalje, kao što je da li će pilot iz Pakistana sutra stići u Indiju.

(Beta/AP)

Prethodni tekstIndija – ogroman potencijal?
Sledeći tekstZašto je Kašmir toliko bitan Pakistanu i Indiji?

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime