Indija – ogroman potencijal?

Indijsko auto-tržište i jeste jedno od najbrže rastućih na svetu. Prema podacima Udruženja indijskih proizvođača automobila, ukupni obim prodaje u toj zemlji, što podrazumeva i putnička i komercijalna vozila, dostigao je rekord od 4,01 miliona komada u 2017-18. To je povećanje od gotovo deset procenata.

Predviđa se da će Indija do 2020. godine nadmašiti Japan i postati treće po veličini svetsko tržište automobila, iza Kine i SAD. Mnogi smatraju da to tržište nudi najveći potencijal rasta u narednoj deceniji.

S prihodom od oko 2.100 dolara po glavi stanovnika, u Indija trenutno ima nešto više od 50 motornih vozila na 1.000 stanovnika. Istovremeno, mnogo bogatija Kina, čiji je dohodak po glavi stanovnika oko 7.500 dolara, ima više od 200 motornih vozila na 1.000 stanovnika.

Takođe, ukazuju posmatrači, makroekonomski i demografski trendovi, kao što su brza urbanizacija, povećanje prihoda i povećano učešće žena i mladih na tržištu rada, utiču na povećanje potražnje za mobilnošću i podstiču rast na tržištu automobila.

(dw.com)

Prethodni tekstIndijska država Radžastan pokreće tzv. dakoit paket putovanja
Sledeći tekstMiroljubiv gest: Pakistan oslobađa indijskog pilota

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime