Najskuplji film u istoriji Indije: Ekranizacija „Mahabharate“ koštaće 140 milona evra

Foto: Wikipedia/Ranveig

Dvodelni film, originalnog naziva „Randamoozham“, sa veteranom Mohanlalom u glavnoj ulozi, koštaće oko 140 miliona evra. Glavni finansijer projekta je milijarder BR Šeti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„Randamoozham“ je adaptacija istoimenog romana indijskog autora i scenariste Vasudevana Naira. Roman je, zapravo, reinterperatcija pesničkog epa „Mahabharate“ iz perspektive Bhime, drugog princa Pandava. Film će biti sniman na engleskom, tamilskom i jezicima hindi, malajalam, kanada i telugu.

„‘Mahabharata’ je ep svih epova. Verujem da ovaj film ne samo da će postaviti globalne standarde već da će repozicionirati Indiju i njenu snagu u mitološkom pripovedanju. Uveren sam da će film biti preveden na preko 100 jezika i dopreti do tri milijarde ljudi širom sveta“, istakao je Šeti u izjavi.

Film će režirati Šrikumar Menon, koji je rekao za „Nju Indija ekspres“ da će na filmu raditi umetnici nagrađeni Oskarima.

– Pregovaramo sa najboljima na svetu iz filmske branše. Cilj nam je da ovo bude film za globalno tržište – rekao je Menon.

„Mahabharata“ je adaptirana za film i TV nekoliko puta do sada. Tokom godina, na malim i velikim ekranima, emitovane su verzije na hindi, telugu i tamilskom, dok je ugledni pozorišni reditelj Piter Bruk 1985. uradio devetočasovnu verziju na engleskom, kasnije pretočenu u mini-seriju. Bruk se prošle godine ponovo vratio „Mahabharati“ sa novom adaptacijom pod nazivom „Battlefield“.

Očekuje se da snimanje filma „Randamoozham“ počne u septembru sledeće godine a da prvi deo stigne u bioskope početkom 2020.

Potpuna verzija epa sadrži više od 100.000 stihova, čineći ga dva puta dužim od „Biblije“ i sedam puta dužim od „Ilijade“ i „Odiseje“ zajedno, prenosi Blic.

Prethodni tekstSajam tekstila u Indiji 2017.
Sledeći tekstČitirai festival-nebesko venčanje i obožavanje boga i boginje

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime