Nedimović u Indiji sa predstavnicima proizvođača traktora

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se u Indiji sa predstavnicima kompanija koje su zainteresovane da ožive proizvodnju traktora u Srbiji.

Branislav Nedimović rekao je da je juče i danas od „top 10“ proizvođača traktora u svetu razgovarao sa tri. „To su ‘Amalgamejšn’ grupa, predstavnici ‘Mahindre’ i ‘Sonalike'“, naveo je ministar.

Ideja je, kako je dodao, da se predstave potencijali Srbije za ulaganje u proizvodnju traktora. „Daćemo sve od sebe da u narednim nedeljama nađemo nekog kupca kako bismo rešili ovaj problem koji Srbiju muči 10-15 godina“, poručio je Nedimović.

Ministar Nedimović objasnio je da se okviru „Amalgamejšn grupe“ postoje tri brenda: „Masi Ferguson“, „Tafe“ i „Ajher“.

„Ako to sve funkcioniše na prostoru Indije, Australije, Turske, SAD, ne vidim razlog da ne posotji i u Srbiji“, zaključio je Nedimović.

Nekada jugoslovenski gigant, IMT, osamdesetih godina je proizvodio više od 40.000 traktora godišnje. Međutim, poslednje dve decenije nije bilo značajnije proizvodnje, a već tri godine nijedan traktor nije sišao sa proizvodne trake.

Dok je bila u Indiji, Mira Adanja-Polak posetila je fabriku Tafe, treću po veličini fabriku u svetu koja proizvodi traktore i nalazi se na jugu Indije, u državi Tamiladu, u mestu Madurai. Ova fabrika imala je dugogodišnju saradnju sa našim IMT-om, još od 1964. godine.

Prethodni tekstNedimović: Proširenje saradnje sa Indijom u poljoprivredi, fokus na proizvodnji traktora i mehanizacije
Sledeći tekstIndija će u narednih 20 godina imati potrebu za 2.100 aviona

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime