Oko 200 učesnika ispred Skupštine Beograda proslavilo Međunarodni dan joge (foto)

Foto: facebook.com/IndiaInSerbia

Ambasada Indije u Beogradu organizovala je, u koordinaciji sa Gradom Beogradom, joga centrima i instruktorima, proslavu šestog Međunarodnog dana joge, navodi se u saopštenju.

Celebration of 6th International Day of Yoga in Belgrade on 27 June, 2020 with social distancing. About 200 Yoga…

Gepostet von India in Serbia (Embassy of India, Belgrade) am Samstag, 27. Juni 2020

Ambasador Indije Subrata Batačardži je ispred Skupštine grada Beograda naveo da, u kontekstu pandemije izazvane koronavirusom, „joga može pomoći da ostanemo zdravi, smireni i povezani, a da pri tom držimo fizičku distancu“.

Današnje izvođenje joga vežbi na otvorenom u Beogradu okupilo je oko 200 učesnika uz striktno poštovanje mere fizičkog distanciranja.

Među učesnicima su bile diplomate, visoki državni zvaničnici, instruktori joge, praktičari i ljubitelji joge, a održano je i kratko predavanje o tome kako primena ajurvedskih preporuka i vežbanje joge mogu dobro uticati na zdravlje.

S obzirom da se ove godine Međunarodni dan joge, 21. jun, poklopio sa datumom održavanja parlamentarnih izbora u Srbiji, proslave su održane, osim u Beogradu, u još 17 gradova širom Srbije.

Međunarodni dan joge obeležava se od 2015. godine, nakon što su 2014. godine Ujedinjene nacije usvojile rezoluciju koju je podržalo 177 zemalja članica, uključujući Srbiju.

Prethodni tekstLjubavna priča Prijanke Čopre i Nika Džonasa oduševila svet! (video)
Sledeći tekstModi insistira na jačanju ekonomije

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime