Onam 2017: 5 delikatesa koje ne smete preskočiti

0
101
Foto: Aruna at Malayalam/en.wikipedia.org

Onam je godišnji hinduistički festival koji poreklo vodi iz Kerale u Indiji.

To je desetodnevni festival žetve u Kerali. Tada su ljudi obuzeti entuzijazmom i spremaju rakošnu gozbu.

Desetodnevni festival započeo je 25. avgusta i završava se 6. septembra 2017.

Tipičan Sadhia (praznični obrok) nije samo obilan obrok već obrok pun emocija koji treba da ostavi nezaboravan utisak u glavi. Za one koji su novi u konceptu Onam, Sadhia je veliki obrok, uključuje blizu 24 tradicionalna delikatesa.

Restorani širom zemlje obično nude tradicionalna Sadhia jela tokom festivala. Tipičan Sadhia obrok predstavlja spoj običnog pirinča sa krastavcima, pachadis, karijem (erisseri, pulisherri, Kalan, olan, Avial itd), Sambar, rasam, desert (paiasam), pahuljice (papads) i grickalice poput jaggery banana, banana čipsa…

Ako nameravate da proslavite ovaj Onam uz autentične Sadhia obroke, predlažemo vam da ne propustite uživanje u sledećem:

#sadya the traditional vegetarian feast of #kerala 👌#food #indianfood #curry

A post shared by Alessandro (@alecage82) on

Sharkara Varatti

Banane su rezane, duboko pržene i premazane, pa ćete na kraju tražiti još.

Beetroot Pachadi

Možda nije deo svih Sadhia obroka; ako je tu, daće poebne ružičaste nijanse vašem listu banana. Nije ništa drugo do skromno povezivanje sireva i cveća sa nizom tradicionalnih začina.

Kaalan

Ovaj blago začinjen kari podrazumeva sirove banane kuvane u sosu sa dodatkom kokosa i mekih začina.

Pulisherri

Ovo je kari mleko, a možete probati i Erisherri.

Ada Pradhaman

Nijedan obrok nije kompletan bez nečega slatkog! Ada Pradhaman je slatkiš začinjen Jaggerijem i kuva se sa kokosovim mlekom, mlekom, orasima i pirinčanim pahuljicama. Preskočite sve, ali ne ovo jelo!

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime