Otvaraju se tri nova instituta tradicionalne medicine

Foto: Pixabay.com/corgaasbeek

U okviru subvencija Vlade Indije za razvoj tradicionalne medicine AYUSH (Ajurvede, Unani, Sidha) centralne vlasti će pružiti lokalnim upravama finansijsku pomoć za uvođenje Ayush medicinskih metoda u domove zdravlja, opšte i specijalizovane bolnice. Predviđeno je obezbeđivanje po 50 kreveta u bolnicama i ambulantama i nabavka neophodnih Ayush medikamenata za lečenje čestih oboljenja.

Indijski institut za Ajurvedu osnovan u Nju Delhiju trebalo bi da počne sa radom u
tekućoj 2016-17.g. Institut je zamišljen kao krovna institucija alternativne medicine sa 200 ležajeva i brojnim lekarima stručnjacima. Izgradnja još dva instituta je u toku koja bi trebalo da počnu sa radom u tekućoj godini:

(i) Severo-istočni institut za Ajurvedu i Homeopatiju (NEIAH), Šilong: u okviru kojeg postoji visoka škola za ajurvedu i homeopatiju, bolnica sa 100 kreveta za ajurveda pacijente i 50 kreveta za homeopatske tretmane. Institut treba da
pruži medicinsku negu stavnovnicima Severo-istočne regije i Sikama.

(ii) Severo-istočni institut za narodnu medicinu (NEIFM), Pasigat, Arunačal Pradeš: koji  predstavlja centar izvrsnosti i istraživački centar za sve aspekte narodne medicine. Cilj Instituta je da pruži medicinske/kliničke usluge u regiji.

Indijska Vlada takođe planira osnivanje sve indijskog instituta za Homeopatiju u Nareli i
sve indijskog instituta za Unani praksu u Gaziabadu.

Prethodni tekstIndijsko tržište zelene gradnje – u usponu
Sledeći tekstJapan pomaže razvoj „pametnih“ gradova u Indiji

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime