Ova prelepa Indijka najmlađi je pilot boinga 777

Kapetan Ani Divija, tridesetogodišnja najmlađa žena na svetu koja je bila kapetan Boinga 777, tvrdi da je samo posvećenost dovela do ispunjenja njenih životnih ciljeva.

„Još od detinjstva sam znala da ću biti pilot. Ostala deca su me zadirkivala zbog toga. Oni su u to vreme želeli da se bave inženjeringom ili da postanu doktori, ali ne i piloti „, rekla je Ani za HT.

Dolazeći iz porodice u kojoj su svi bili vojno orijentisani, pomislio bi se da bi Ani put ka ostvarenju ciljeva bilo lakše. Dok je imala podršku svojih roditelja, neslaganje se često pojavilo od strane porodičnih prijatelja i rođaka.

„Srećom, moji roditelji me nikada nisu prisiljavali. Oni su bili podsticajni i progresivni u svom razmišljanju. Moja majka me je uvek podržavala. Međutim, moji rođaci i prijatelji bili su protiv moje odluke da postanem pilot. Takođe, u to vreme, biti pilot nije se smatralo profesijom za ženu“, rekla je ona.

Nakon što joj se otac dobrovoljno penzionisao, porodica se preselila u grad Vijaiavada, gde se Ani školovala. „Pošto sam odrasla u Vijaiavadi, mogla sam da pišem i čitam engleski jezik, ali da govorim engleski je bio veliki izazov koji sam morala da prevaziđem“, rekla je Ani.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1386450154771779&set=a.105837016166439.12502.100002204242069&type=3&theater

Ani je stigao je do akademije Indire Gandi (IGRUA), jedne od premijernih škola za letenje u zemlji.

„Kulturne promene iz malog grada u veliki grad bile su za mene ogromne. Imala sam poteškoća prilikom prilagođavanja i govora na engleskom. Ljudi su se rugali mom siromašnom engleskom i to me je jako bolelo. Ponekad sam čak pomislila da se vratim kući. Međutim, uz nesebičnu podršku roditelja, dovoljno sam radila da osvojim stipendiju“, dodala je ona.

Završila je trening kada je imala 19 godina, a tada je započela posao sa Air India-om i od tada je nizala samo uspehe.

„Kada sam napunila 21 godinu, bila sam upućena u London radi dalje obuke. Tada sam počela da letim u Boingu 777. Od tada, moj život se promenio. To je bilo sjajno iskustvo za mene. Imala sam priliku da posetim razne zemlje. „dodala je Ani.

Dok je radila za Air India, Ani je dobila diplomu mastera, završila je razne kurseve, a ujedno je finansirala studije svog brata i sestre, te kupila kuću za roditelje.

Ona danas inspiriše mnoge žene da nikada ne odustaju od svojih želja.

Prethodni tekstIndija se na Vimbldonu uzda u Mirzu i Bopanu
Sledeći tekstKako joga transformiše vaše telo?

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime