Proslava ITEC dana

Foto: Ambasada Indije

Ambasadorka Indije gospođa Narinder Čohan, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova g. Nemanja Stevanović i državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija gđa Tatjana Matić, ITEC polaznici i istaknuti indijski i srpski privrednici – proslavili su ITEC dan 22. septembra 2017.

Foto: Ambasada Indije

Ambasadorka Čohan je u svom svečanom obraćanju predstavila ITEC program i naglasila da je on važan stub bilateralne saradnje Indije i Srbije. Ona je naglasila plemenite ciljeve programa, tj. želju Indije da podeli svoje iskustvo i stručnost u oblastima od ključnog značaja za ekonomski rast i razvoj s drugim zemljama u razvoju.

Foto: Ambasada Indije

G. Nemanja Stevanović, koji je na čelu Mešovitog ekonomskog komiteta, napomenuo je da Indija i Srbija imaju odlične bilateralne odnose u nizu različitih oblasti i ujedno izrazio nadu da će poznanstva koja se stvaraju kroz partnerski program obrazovanja uticati na dalje unapređenje i negovanje bilateralnih veza.

Foto: Ambasada Indije

Gđa Tatjana Matić, na čelu Mešovitog komiteta iz oblati IT i elektronike, istakla je da se iskreno nada će ovaj vid saradnja nastaviti da se razvija i u budućnosti.

Foto: Ambasada Indije

ITEC program je dostupan građanima prijateljskih zemalja i pruža obuku u različitim oblastima, dok troškove obuke snosi u potpunosti indijska strana. ITEC obuka omogućava stručnjacima da unaprede svoje profesionalne veštine, ali ih priprema i za sve više globalizovan svet.

Foto: Ambasada Indije

Srbija je jedna od partnerskih zemalja ITEC programa. Od 2008. godine čak 144 srednje rangiranih srpskih službenika pohađalo je različite kurseve u okviru ITEC programa u nizu oblasti, uključujući IKT, upravljanje troškovima, preduzetništvo, STO, bankarstvo i finansije, obnovljive izvore energije, klimatske promene, zakonodavstvo, jogu, učenje engleskog jezika itd.

Prethodni tekstDani indijske nauke u Srbiji
Sledeći tekstBitka za važno indijsko tržište: „Nokia 8“ od oktobra u prodaji

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime