Prvi međunarodni festival folklora „Beogradska nagrada 2017“ otvoren sinoć u Beogradu

Foto: facebook.com/BelgradeAward

Prvi međunarodni festival folklora „Beogradska nagrada 2017“ u Beogradu – sinoć je otvorio zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, koji je u Skupštini grada dočekao više od 400 učesnika Festivala iz 15 zemalja sveta. Prijemu su prisustvovali i pedstavnici diplomatskog kora.

Učesnici Festivala su umetnici iz Rusije, Grčke, Portugala, Argentine, Turske, Indije, Rumunije, Litvanije, Bugarske, Poljske, Portorika, Crne Gore, a tu je i veliki broj ansambala iz Srbije.

Nakon prijema, izvođači su defilovali centrom Beograda, od zgrade Gradske skupštine pa sve do Kalemegdana, gde je održan spektakularni koncert. Prolazeći ulicama Beograda, u knez Mihailovoj ulici izvođaći su zabavili Beograđane i turiste koji su uživali u paradi, a većina njih pridružila se defileu do Kalemegdana.

Koncert na Kalemegdanu otvoren je nastupom plesne trupe iz Argentine, koja je izvela tango, a potom su nastupile i folklorne grupe iz Makedonije i Indije. Svojim plesom, indijska plesna trupa, odevena u raskošne sarije, odvela je publiku u orijentalni svet.

Tokom Festivala, folklorni, plesni i muzički ansambli nastupiće na različitim lokacijama u Beogradu, uključujući Adu Ciganliju, Savsko šetalište, Trg Republike, Bulevar kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, a finalni program takmičenja je u Sava centru 7. jula u 20:00.

Grad Beograd će „Beogradsku nagradu“ dodeliti trima najboljim grupama, a organizatori će dodeliti 5 FIDAF priznanja.

Prethodni tekstU srpskoj prestonici plesali i Portorikanci i Indijci
Sledeći tekstZa 12 sati zasadili 67 miliona stabala

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime