Za 12 sati zasadili 67 miliona stabala

Foto: Pixabay.com/Plukje

Stotine hiljada stanovnika centralne indijske države Mađa Pradeš za 12 sati uspeli su da zasade oko 67 miliona stabala drveća, čime su se upisali u Ginisovu knjigu rekorda.

Pošumljavanje je počelo juče ujutro od ranih sati, a uspelo je da okupi oko 1,5 miliona ljudi svih društvenih slojeva. Među prisutnima koji su s osmehom sadili razne vrste drveća iz rasadnika širom države, najviše je bilo studenata i domaćica. Događaju su se odazvali i brojni visoki zvaničnici iz Indije. Tako je uz obalu reke Narmada zasađeno 66.750.000 novih stabala.

Indijska država Utar Pradeš ranije je držala rekord u pošumljavanju kada su njeni stanovnici u julu prošle godine za 24 sata uspeli da zasade 50 miliona stabala.

U sklopu Pariskog sporazuma o klimatskim promenama Indija je obećala kako će do 2030. godine drvećem prekriti još 95 miliona hektara zemlje.

Pored Madje Pradeš, i druge indijske države su aktivne u pošumljavanju. Stanovnici Keralae zasadili su više od deset miliona drveća u junu ove godine, a Maharaštra će do kraja godine dobiti 40 miliona novih stabala.

Prethodni tekstPrvi međunarodni festival folklora „Beogradska nagrada 2017“ otvoren sinoć u Beogradu
Sledeći tekstPokrenuta velika poreska reforma u Indiji

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime