Prvi sastanak indijsko-srpske komisije u oblasti poljoprivrede

Foto: Twitter/IndiaInSerbia

Ambasadorka Indije, gospođa Narinder Čohan učestvovala je putem video konferencije na prvom sastanku zajedničke mešovite komisije (ZMK) u oblasti poljoprivrede. Na skupu su kopredsedavali indijski sekretar iz Ministarstva poljoprivrede, zadrugarstva i dobrobiti poljoprivrednika gospodin Radžeš Kumar Sing i pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Milanka Davidović.

Zvaničnici su istakli važnost mehanizma ZMK za produbljavanje saradnje i evaluacije  bilateralnih odnosa. Ujedno su indentifikovane potencijalne oblasti saradnje na osnovu potpisanog memoranduma o razumevanju u oblasti poljoprivrede i povezanih sektora. Ambasadorka Čohan naglasila je potrebu za održavanje redovnih sastanaka i definisanje vremenski ograničenog akcionog plana sa ciljem povećanja saradnje u istraživanju i razvoju, kao i rastu trgovine i investicija u oblasti poljoprivrede.

Naglašene su indijske potrebe za sojom i uljaricama, dok su dve strane postigle dogovor o razmeni prehranbenih sertifikata, kako bi pospešili trgovinu voća, povrća i proizvoda životinjskog porekla.

Prethodni tekstUspeh srpskih učenika na takmičenju iz astronomije i astrofizike
Sledeći tekstLekoviti sok od limuna i đumbira

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime