Prvi u svetu: Indijci imaju najviše poverenja u svog premijera

Foto: Twitter/@globaltimesnews

Stanovnici Indije imaju najveće poverenje u svog premijera od svih zemalja u svetu – čak 73 posto Indijaca smatra da je vlada Narendre Modija pravi izbor za zemlju i u potpunosti veruju njenoj politici, procenama i odlukama.

Ovo je objavila svetska Organizacija za ekonomske kooperacije i razvoj (OECD) u svom novom izveštaju pozivajući se na nekoliko parametara i istraživanja.

Otkako su Modi i njegova vlada 2014. dobili poverenje građana Indije smatra se da su do danas ispunili najvažnija obećanja i da se u zemlji živi kako je i prethodno najavljivano – bolje.

Unutrašnja politika se vodi na najvišem nivou, saradnje sa svim najvećim zemljama sveta su u stalnom porastu, a poreska politika Modijeve vlade i sprečavanje rasta crnog tržišta takođe su ulili dodatno poverenje među Indijce.

Na drugom mestu istraživanja našao se kanadski premijer Džastin Trudo u koga veruje 62 odsto Kanađana, dok je treći predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sa 58 posto. Ovo su vidljivo bolji procenti od onih koje su recimo „osvojili“ Tereza Mej ili Donald Tramp. Premijerku Velike Britanije podržava 41 posto građana, a Trampa samo 30 posto stanovnika SAD.

Prethodni tekstStil odevanja najpopularnije indijske glumice
Sledeći tekstNissan Sunny inspirisan novom Microm

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime