Ranko Popović sve uspešniji u šampionskoj trci u Indiji

Foto: Pixabay.com/PDPics

Naš fudbalski stručnjak Ranko Popović je, posle uspeha u Tajlandu, karijeru na sjajan način nastavio u Indiji, gde sa Pune sitijem uključio u šampionsku trku u drugoj najmnogoljudnijoj državi na planeti.

Proše godine šesti u osmočlanoj Superligi, sa samo četiri pobede iz 14 nastupa, Pune siti je sa Popovićem na kormilu već stigao do četvrte pobede, i to u sedmom kolu, u kome je drugoplasirana Goa savladana u gostima sa 0:2.

Trijumf ekipe našeg stručnjaka doneli su pogoci Urugvajca Alfara u 72. minutu, te rezerviste Luke u 84.

Pune siti je ovom pobedom dospeo na četvrto mesto indijskog šampionata, sa 12 bodova, koliko imaju Goa i Bengaluru, dok vodeći Čenaijin ima samo bod više.

Zašto Pune zovu „Oksford sa istoka“?

Novi Popovićev klub nosi ime grada iz kog je, a u pitanju je sedmi po veličini u Indiji, čije jezgro ima oko tri miliona žitelja, dok sa predgrađima to narasta na pet miliona.

Pune, pritom, ima nadimak „Oksford sa istoka“, zbog brojnih poznatih obrazovnih institucija u njemu, ali i činjenice da od svih stranih studenata koji se školuju u Indiji, više od polovine upravo to čini u Puneu.

Za vreme britanske vladavine, grad je nazivan Puna, sa „a“ na kraju, ali su se Indijci posle sticanja samostalnosti polako vratili starim nazivima, pa je na isti način i Mumbai vratio staro ime, umesto privremenog, britanskog, Bombaj.

Prethodni tekstKo su najplaćenije indijske zvezde u 2017. godini?
Sledeći tekstPlemenito: ovaj restoran u Mumbaju zapošljava samo osobe sa oštećenim govorom i sluhom

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime