Razvojna agencija Vojvodine o saradnji sa indijskim i arapskim privrednicima

Foto: Twitter/ekonomskionline

Razvojna agencija Vojvodine (RAV) predstavila je juče indijskim i arapskim privrednicima mogućnosti za investiranje u pokrajini i moguće modele saradnje sa domaćim kompanijama.

Sastanak su organizovali Pokrajinska vlada i kompanija „Alubond Europe“, koja u Banatskom Karlovcu proizvodi metalne kompozitne panele, saopštila je agencija.

Razvojna agencija Vojvodine upoznala je privrednike iz Indije i Bliskog Istoka sa poslovnim okruženjem u Srbiji: poreskim okvirom, podsticajima koji se na republičkom i pokrajinskom nivou daju investitorima, operativnim troškovima, tržištem rada, kao i svim prednostima zbog kojih je Vojvodina, u kojoj već posluje 320 stranih kompanija, već poznata kao domaćim stranim privrednicima.

Kompanija „Alubond Europe“ osnovana je 2009. godine i deo je „Mulk Holdings“-a, globalnog konglomerata koji posluje u oblastima građevinskog materijala, industrije plastike, solarne tehnologije, ugostiteljstva, zdravstva, kao i hrane i pića. Njihov brend Alubond najveći je svetski brend za metalne obloge, sa proizvodnim bazama u sedam zemalja i tržištem u preko 125 zemalja, navodi se u saopštenju.

Pored vlasnika „Mulk Holdings“-a, Navab Šađi Ul Mulk, ovu privrednu delegaciju činili su i Paras Šahdadpuri predsednik „Nikai Group“, Sajed Kizar Idroz, predsednik „Excell Group“, vodeće mutlidisciplinarne inženjering organizacije sa osam razlilčitih linija poslovanja u čeličnoj industriji, a čiji je deo od pre dve godine i Excel Industrija Srb.“, kao i Hušein Adam Ali, predsedavajući „Swiš Arabian Perfumes Group“, i drugi, navodi se u saopštenju, a prenosi Tanjug:

Prethodni tekstIndijski odgovor na „Gospodara prstenova“ osvojio je svet – 131 milion dolara za šest dana prikazivanja
Sledeći tekstFrida Pinto ponosna na bivšeg momka i zvezdu hita „Milioner iz blata“

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime