Rusija i Indija šire saradnju: UN, G-20, ŠOS, BRIKS i borba protiv terorizma

Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom posete Indiji izjavio da Rusija i Indija nameravaju da prošire saradnju pre svega unutar UN-a, BRIKS-a, ŠOS-a, G-20, ali i po pitanju borbe protiv terorizma.

Kako je rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa tamošnjim premijerom Narendrom Modijem, Rusija i Indija će tešnje sarađivati i kada je reč o jačanju bezbednosti u Aziji.

„Reč je pre svega o borbi protiv terorizma, ali i o aktivnostima za sprečavanje trgovine narkoticima, kao i ostalih vidova transgraničnog kriminala“, precizirao je Putin.

Takođe, Rusija će razmotriti na koji način može da sarađuje sa Indijom kada je reč o energetskim projektima, među kojima su „Dalekoistočni TPG“ i „Arktik TPG-2“, kao i o otvaranju novih lokacija za eksploataciju u Sibiru i na kontinentalnom arktičkom pojasu.

Putin i Modi su takođe razgovarali i o situaciji u Siriji i Avganistanu, i pozvao ga da prisustvuje na narednom Istočnom ekonomskom forumu, koji će se održati sledeće godine na Dalekom istoku Rusije.

(Sputnjik)

Prethodni tekstIndija od Rusije zatražila pomoć u sprovođenju svemirskog projekta
Sledeći tekstKo sledi Gandija mora da bude samokritičan

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime