Samit o održivom razvoju u Indiji

Foto: twitter.com

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 10. do 13. januara u Indiji, gde će učestvovati na „Vibrant Gudžart globalnom samitu“ (Vibrant Gujarat Global Summit), čija je centralna tema „Održivi ekonomski i socijalni razvoj“.

„Vibrant Gudžart globalni samit“ predstavja jedan od najznačajnijih političko-ekonomskih skupova u Indiji, koji okuplja šefove država i vlada, korporacija, predstavnike privrednih komora i industrijskih asocijacija, malog i srednjeg preduzetništva, naučnike i eksperte.

Na Samitu se očekuje učešće predstavnika više od 100 država, 2.000 indijskih i stranih kompanija i više od 2 miliona posetilaca, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Partnerske zemlje su SAD, Francuska, Velika Britanija, Poljska, Holandija, Danska, Singapur, Kanada, UAE, Australija i Japan.

U radu Samita fokus će biti na sektorima aeronautike, poloprivrede, prehrambrene industrije, biotehnologije, hemijske i petrohemijske industrije.

U fokusu su i odbrana, građevinarstvo, elektronika, inovacije, istraživanje i razvoj, informacione tehnologije, zdravstvo, farmacija, životna sredina, obnovljiva energija, veliki infrastrukturni projekti, transport, lučki saobraćaj, preduzetništvo, tekstilna industrija, urbanizam i turizam, navodi se u saopštenju.

(RTV.rs)

Prethodni tekstIndijske krave i bikovi imaće čip
Sledeći tekstOgromna perspektiva u razvoju odnosa Srbije i Indije

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime