Seminar o farmaceutskoj industriji i proizvodnji medicinskih sredstava

Foto: twitter.com/VibrantGujarat

U okviru „Vibrant Gudžart globalnog samita“ (Vibrant Gujarat Global Summit), najvećeg ekonomskog skupa u Indiji, koji se održava od 10. do 13. januara i okuplja šefove država i vlada, korporacija, predstavnike privrednih komora i industrijskih asocijacija, malog i srednjeg preduzetništva, naučnike i eksperte – organizovan je i Seminar o mogućnostima i izazovima u farmaceutskoj industriji i proizvodnji medicinskih sredstava.

Farmaceutska i medicinska industrija u Indiji veoma je jaka.

Sa povećanjem stepena stanovništva, višom stopom nacionalnog rasta i nivoa prihoda, potražnja za medicinskim sredstvima u Indiji raste preko 15% godišnje. Uz slobodno tržišno okruženje, razvijenu industriju, investiranje u zdravstvenu infrastrukturu, biva povećana i potražnja za visokokvlalitetnim medicinskim uređajima. Sporazumi između proizvođača stranih uređaja i indijskih proizvođača neki su od glavnih faktora odgovornih za rast indijskog medicinskog tržišta.

Indija izrasta u ključno tržište za medicinske uređaje i opremu. Veliki procenat stanovništva može da priušti sebi da dobije visoke medicinske tretmane.

Kao deo Svetske zdravstvene organizacije, Indijska vlada radi na poboljšanju kvaliteta i dostupnosti zdravstvene zaštite. Indija ima cilj da poveća broj bolničkih kreveta, novih bolnica i stekne naprednu tehnologiju.

U Indiji postoji stotine malih preduzeća medicinske opreme u različitim segmentima tržišta.

Indijska farmaceutska industrija zabeležila je spektakularni napredak. Danas zauzima 4. mesto u svetu po obimu i 13. po vrednosti na svetskom farmaceutskom tržištu, sa izvozom u vrednosti od 2,6 milijardi američkih dolara, pored domaće prodaje u iznosu od preko 4 miliona američkih dolara.

Prethodni tekstPremijer Srbije otvorio Mumbajsku berzu
Sledeći tekstBolja saradnja Indije i Srbije

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime