Si i Modi o unapređenju odnosa Kine i Indije

Kineski predsednik Si Đinping sastao se u Braziliji sa indijskim premijerom Narendrom Modijem, rekavši da je voljan da održi blisku komunikaciju da bi se uspostavio stabilniji razvoj odnosa Kine i Indije.

Dvojica lidera održali su neformalan sastanak prošlog meseca u južnom indijskom gradu Čenaju. Si je rekao da je sastanak uspeo, primetivši da su izvršili dubinsku razmenu mišljenja o globalnoj, regionalnoj situaciji, kao i glavnim pitanjima bilateralnih veza.

Si je rekao da relevantna odeljenja dveju zemalja sprovode svoj konsenzus postignut tokom sastanka u Čenaju da bi proširili pozitivne efekte.

„Indija je prošle nedelje učestvovala u Drugom kineskom međunarodnom sajmu izvoza kao počasni gost“, rekao je Si „Obavešten sam da je Indija zemlja sa najvećim povećanjem obima transakcija na Sajmu u odnosu na prošlu godinu. Kina pozdravlja veći izvoz indijskih visokokvalitetnih proizvoda u Kinu“.

Si je naglasio da je voljan da održava blisku komunikaciju sa premijerom Modijem kako bi zajednički upravljali pravcem odnosa Kine i Indije, povećali političko međusobno poverenje, pravilno upravljali razlikama i proširili praktičnu saradnju radi usmeravanja na bolji i stabilniji razvoj bilateralnih veza.

Modi je podsetio da se sastao sa Sijem u Vuhanu prošle godine i u Čenaju prošlog meseca. Modi je rekao da su poverenje i prijateljstvo između njih ojačani i da se ostvaruju mnogi važni konsenzusi.

(http://serbian.cri.cn)

Prethodni tekstNova raspodela moći: Indija ulazi među vodeće države sveta
Sledeći tekstIndijska država Kerala obezbedila besplatan internet

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime