Srbi zarobljeni u Indiji

Kristianu al-Droubi i Aleksandar Denić iz Srbije zaglavljeni su u mestu nadomak Bengalora, u Indiji, okruženi škorpionima, zmijama, slonovima i lokalnim meštanima, koji su na njih gledali kao na „bele ljude koji su doneli virus“. Oni sada traže način da se vrate u Srbiju, o čemu su govorili u jutarnjem programu „Probudi se“ na NovaS.

Al-Droubi je rekao da su tamo od decembra, a sada je već tri meseca otkad se nalaze u karantinu.

“Dva i po meseca nismo mogli da izađemo sa ove farme, prvo je bilo malo napeto, nismo znali tada li hoće da nas sele jer su se seljjaci pobunili”, rekao je on i objasnio:

“Ovde je dosta primitivna sredina, neki meštani ovde možda prvi put vide belce i onda kad su čuli da negde u Evropi i Americi vlada korona stavili su barikade na puteve i onda su nam vlasnici rekli da ne izlazimo napolje da nas ne bi kamenovali, jer to ovde može da se desi, da vas kamenuju.”

Denić je rekao da je počela da mu nedostaje Srbija.

“Nije baš da mi je Indije preko glave, ali kreće jako da mi nedostaje dosta toga iz Srbije, prijatelji, burek”, rekao je Denić.

Objasnio je da je planirao da ostanem četiri mesaca, a sada je već sedam meseci.

Al-Droubi je objasnio da se on na početku epidemije našao u Nepalu, odakle se vratio u Indiju, koja je odmah nakon toga bila zatvorena.

Po njegovim rečima Druobija sada mogu da šetaju po selu, neki ljidi čudno gledaju, ali je bezbedno.

Kako kažu, ambasada Srbije je napravila vocap grupu u kojoj je bilo oko 70 ljudi, od kojih se do sada polovina vratila preko evakuacionim letovima iz Bengala do Rima.

“Oni kažu našoj abasadi kad imaju mesta, što je recimo pet mesta u avionu, i onda ko se zatekne tu on ode. Samo što su letovi bili skupi, oko 900 evra i mi nismo hteli tako da se vraćamo”, rekao je al-Droubi i dodao da planiraju povratak u Srbiju preko auto-stopa.

“Planiramo da idemo rutom – Pakistan, Kina, Tandžikistan, Kirgistan, nakon čega se dolazi do Rusije, a onda bi videli kako ćemo”, objasnio je on.

Naglasio je da bi bilo dobro kad bi za to putovanje imali nekog sponzora, jer će im biti potrebna oprema za prelazak preko Himalaja.

“Moramo krenuti pre septembra, jer bi kasnije već krenula zima. Već nam je dosadilo čekanje, ali ne možemo da krenemo dok ne otvore granice”, zaključio je.

(Milena Ilić Mirković, nova.rs)

Prethodni tekstU Indiji novi rekordni broj obolelih
Sledeći tekstVeliki skok zaraženih u Indiji

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime