Top 10 uspešnih indijskih glumica

1) Ajšvarija Raj

Ova čuvena indijska glumica i model osvojila je titulu Mis sveta 1994. godine. Glumila je u mnogim hit filmovima kao što je „Dhoom 2“. Osim toga, ona je i zaštitno lice mnogih brendova.

2) Amiša Patel

Ova glumica, producent i model debitovala je zajedno sa izuzetno talentovanim glumcem Hritik Rošanom 2000. godine u filmu “Kaho Naa… Pyaar Hai”. Amiša Patel uz to je i školovana i vešta „baratnatijam“ plesačica. Glumila je u mnogim bolivudskim filmovima.

3) Amrita Rao

Ova indijska glumica i model glumila je u mnogim filmovima na hindu i teluga jeziku. Za ulogu u filmu „Vivah“ dobila je Dada Saheb Phalke Academy nagradu za najbolju glumicu.

4) Kajol Devgn, poznatija kao Kajol

Kajol je izuzetno talentovana glumica koja je igrala u hitovima kao što je „Dilwale Dulhaniya Le Jayenge.“ Udala se Ajaia Devgna na vrhuncu svoje karijere 1999. godine. Osvojila je šest Filmfare nagrada od 11 nominacija.

5) Ileana D’Kruz

Ova prelepa glumica dobro je poznata po svom nastup u filmu „Barfi.“ Ona je, takođe, i promoter mnogih brendova, npr. „Electroluksa“. Izuzetno je popularna u indijskim državama Andhra Pradesh i Tamil Nadu.

6) Karisma Kapur

Ova talentovana glumica odrasla je u porodici filmskih stvaralaca i glumaca. Ona je unuka je legendarnog Raja Kapura. Dobro je poznata po svojim ulogama u hit filmovima kao što je „Raja Hindustani“.

7) Dimple Kapadia

Ova svestrana glumica poznata je po performansama u svom debitantskom filmu „Bobby“ iz 1973. Na vrhuncu svoje karijere, smatra se jedinstvenim spojem talenta i lepote.

8) Malika Šeravat

Ova glumica i model poznata je po svojim ulogama u filmovima kao što je „Murder“. Važi za medijski seks simbol Indije.

9) Preiti Zinta

Preiti Zinta je glumica, model, voditelj i preduzetnik. Ona je glumila u hit filmovima kao što je „Kal Ho Na Ho“. Osnivač je i producentske kuće „PZNZ Media“.

10) Prijanka Čopra

Prijanka Čopra je indijska glumica, pevačica, model i mis sveta 2000. godine. Ona je poznata po svojoj svestranosti. Tokom svoje karijere, dobila je nacionalnu nagradu za najbolju glumicu i četiri Filmfare nagrade.

Prethodni tekstAmbasadorka Indije na zajedničkoj video-konferenciji Indije i Srbije
Sledeći tekstGrad bez politike, novca, automobila

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime