Tradicionalno dobri politički odnosi Srbije i Indije

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas, na marginama sedme Moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti, sa ministrom odbrane Republike Indije Nirmalom Satiraman.

Vulin i Satiraman su istakli tradicionalno dobre opšte i političke odnose Srbije i Indije, i zaključili da njihovu saradnju, zasnovanu na prijateljskim odnosima i razumevanju, karakteriše obostrana spremnost za intenziviranje i unapređenje političkog dijaloga i razvoj sveukupne saradnje.

Vulin je izrazio zahvalnost na podršci koju Indija pruža Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i naporima da reši sva otvorena pitanja na Kosovu i Metohiji mirnim putem, kroz dijalog zainteresovanih strana.

Satiraman je prenela zainteresovanost Indije za unapređenje saradnje sa Ministarstvom odbrane i odbrambenom industrijom Srbije.

Ona je uputila poziv delegaciji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije da prisustvuju sajmu naoružanja i vojne opreme „DEFEXPO INDIA 2018“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

(srbija.gov.rs)

Prethodni tekstRekordan broj projekata iz oblasti obnovljivih izvora energije
Sledeći tekstDEFEXPO Indija 2018. – predstavljanje Indije: rastućeg tržišta za proizvodnju vojne opreme (11-14. april 2018)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime