Treći poslovni forum Indije i evropskih zemalja

U Nju Delhiju će 8. i 9. decembra 2016. godine biti održan Treći poslovni forum Indije i 29 evropskih zemalja (India-Europe 29 Business Forum), među kojima je i Srbija.

Forum će privući preko 200 zvaničnika i poslovnih delegata evropskih zemalja. Preko 200 predstavnika indijske industrije detaljno će razmotriti poslovne angažmane sa svojim evropskim kolegama.

Ovaj poslovni forum već je afirmisan kao platforma za promociju angažmana Indije, jedne od po rastu vodećih ekonomija na svetu, sa perspektivnim evropskim ekonomijama. Biće organizovan na visokom nivou i odlikovaće se prisustvom visokih ministara, ambasadora i poslovnih lidera, naglašavajući značaj veza evropskih zemalja sa Indijom.

Razvijenoj indijskoj ekonomiji u potpunosti odgovara tehnološki razvoj, inovacije u različitim sektorima kao i visokokvalifikovana radna snaga u evropskim zemljama.

Poslovni forum Indija – Evropa 29 staviće naglasak na razvoj znanja i veština, informacionih tehnologija, razvoj infrastrukture, tzv. pametne gradove, čistu energiju i njene izvore, autoindustriju, poljoprivredu i preradu hrane.

Treći Forum Indije i evropskih zemalja predstavlja nastavak saradnje, ali i poduhvat za ubrzanje ekonomskih veza između Indije i evropskih zemalja u cilju zajedničkog napretka u godinama koje dolaze.

Iz ambasade Indije u Beogradu primećuju da je sadašnji nivo trgovine i investicija ispod mogućnosti (u 2015. godini je trgovina između Indije i Srbije dostigla 145,6 miliona dolara), ali da postoje jasni znaci da će privredna saradnja biti umnogostručena u predstojećim godinama pošto poslovni ljudi u obema zemljama utvrde glavne partnerske mogućnosti.

U tom smislu bi Poslovni forum Indija – Evropa 29 mogao da posluži kao solidna osnova za biznismene dveju zemalja da steknu uzajamno razumevanje i uđu u dugoročnu saradnju, ocenila je ambasadorka Indije u Srbiji Narinder Čohan.

Prethodni tekstKerala – tropski raj na jugu Indije
Sledeći tekstSve lepote i čari indijskog sarija

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime