Učešće Srbije na sajmu „World Food India 2017“ u Nju Delhiju (3-5. novembar 2017)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije gospodin Branislav Nedimović predvodi delegaciju koju čine predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Privredne komore Srbije, Agencije za razvoj Srbije i vodeće firme iz prehrambene industrije radi učešća na sajmu „World Food India 2017“ (WFI) koji se održava od 3. do 5. novembra 2017. u Nju Delhiju.

Privredna komora Srbije imaće na sajmu izložbeni štand od 126 m2 (u hangaru F, C-Heksagon park, Nju Delhi), gde će svoje proizvode predstaviti: ITN Grupa, Yumis, All Berries, Mirax Agrar, Bambi Concern, Elixir Food, Lucic Group, Sirogojno Company, Agranela i Institut za kukuruz „Zemun Polje“.

Tokom posete Indiji, ministar Nedimović održaće bilateralne sastanke sa indijskom ministarkom za prehrambenu industriju gospođom Harsimrat Kaur Badal i indijskim ministrom poljoprivrede gospodinom Radha Mohan Singom. Ministar Nedimović će takođe posetiti fabriku traktora TAFE u gradu Madurai.

Indija je jedna od najbrže rastućih privreda u svetu. Indijska prehrambena industrija imala je prosečnu stopu rasta od 11% u poslednjoj deceniji i očekuje se da će do 2020. dostići obrt od USD 480 milijardi.

„World Food India 2017“ je međunarodni sajam koji omogućava povezivanje indijskih i stranih partnera, firmi i investitora. Sajam je kapija za indijsku prehrambenu industriju i odlična prilika za izlaganje, povezivanje i saradnju. U organizaciji indijskog ministarstva prehrambene industrije, WFI predstavlja najveći skup investitora, proizvođača, prerađivača hrane, zakonodavaca i predstavnika globalnog prehrambenog ekosistema.

Poljoprivreda, poljomehanizacija i prerada hrane visoko su rangirani sektori kada je bilateralna trgovinska razmena između Indije i Srbije u pitanju i velika pažnja posvećena je ovoj oblasti prilikom posete g. Aleksandra Vučića Indiji i učešća na samitu „Vibrant Gujarat“ u januaru 2017, prilikom trećeg sastanka Mešovitog ekonomskog komiteta (mart 2017) i prilikom sastanka Mešovitog komiteta iz oblasti poljoprivrede (novembar 2016).

WFI predstavlja dinamičnu platformu koja će pružiti srpskim kompanijama priliku da promovišu svoje pune kapacitete, potencijale i proizvode indijskim i međunarodnim privrednicima. Pred put u Indiju, ministar Nedimović najavio je pregovore sa indijskim firmama radi proizvodnje traktora u Srbiji pod srpskim brendom IMT. Stručnjaci dveju zemalja takođe pregovaraju o sporazumu o fitosanitarnoj saradnji.

Prethodni tekstSvet voli srpsku hranu
Sledeći tekstFinale Svetskog kupa u Nju Delhiju

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime