Uvodna reč ambasadorke Indije na konferenciji „Digital 2017“

Foto: Ambasada Indije

Ambasadorka Indije gđa Narinder Čohan održala je 7. septembra 2017. uvodnu reč na konferenciji „Digital 2017″ – regionalnoj konferenciji o trendovima u telekomunikacijama i medijima“, koju je u Beogradu organizovala firma Color Communications.

Ambasadorka je srpskim kompanijama predstavila vodeće programe koje je pokrenula Vlada Indije u oblasti informacionih tehnologija, proizvodnje, nekretnina, usluga itd.

Govorila je o mogućnostima koje su dostupne srpskim i regionalnim preduzetnicima, posebno u vezi sa programom „Pametni gradovi“, „Veštine Indije“ i drugim programima Vlade Indije sa posebnim osvrtom na inicijativu „Digitalna Indija“. Ujedno su razmatrani modaliteti za saradnju indijskih i srpskih preduzeća u različitim sektorima privrede.

Indija i Srbija potpisale su memorandum o saradnji u oblasti informacionih tehnologija i elektronike, na osnovu kojeg je nedavno održan prvi sastanak Mešovitog komiteta na čijem je čelu državni sekretar u Ministarstvu  trgovine, turizma i telekomunikacija gđa Tatjana Matić. Obe strane su u procesu određivanja zajedničkih projekata, s obzirom na to da je digitalizacija takođe prioritetni projekat Srpske vlade.

S tim u vezi, bitno je napomenuti da je indijska kompanija sagradila IT park u Inđiji, „najinteligentniji“ objekat u zemlji. Ujedno, veliko je interesovanje za međusobne posete IT stručnjaka radi razmene iskustava i poslovnih rešenja u IT oblasti.

Prethodni tekstAmbasadorka Indije učestvovala na „Samitu ženskog liderstva“
Sledeći tekstIndija je jedna od najotvorenijih ekonomija u svetu za strane investicije

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime