Velike mogućnosti za saradnju sa Indijom na mnogim poljima

Foto: srbija.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Indije u Beogradu Narinder Čohan o nastavku saradnje dveju zemalja u oblasti rodne ravnopravnosti, vazdušnog saobraćaja i infrastrukturnih projekata.

Mihajlović je prenela želju Srbije za uspostavljanje direktne avio-linije sa Indijom, predloživši da se u narednom periodu u Beogradu organizuje sastanak sa indijskim kompanijama kako bi im se predstavili projekti na kojima Srbija radi, a sve u cilju još bolje saradnje dveju zemalja.

Ima dosta prostora za saradnju Srbije i Indije, kako kroz poljoprivredu, zdravstvo, nove tehnologije, tako i kroz razvoj turizma, energetske efikasnosti i infrastrukturnih projekata, naglasila je ona.

Mihajlović je izrazila zahvalnost svojoj sagovornici na dosadašnjoj podršci aktivnostima koje sprovodi Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, kao i nadu da će se ta podrška dalje nastaviti. Ona je istovremeno naglasila da je u prethodnom periodu urađeno dosta toga u oblasti rodne ravnopravnosti.

Čohan je iskazala zahvalnost Srbiji zbog ukidanja viza za građane Indije, uz ocenu da bi uspostavljanjem direktne avio-linije turizam i trgovinska razmena dveju zemalja bili na mnogo višem nivou.

Naša namera jeste da građanima Indije predstavimo Srbiju, budući da ima dosta potencijala za saradnju dveju zemalja, pri čemu ćete, kada je rodna ravnopravnost u pitanju, imati moju punu podršku, kao i do sada, poručila je ona.

Srbija kroz reformski proces koji sprovodi predstavlja pogodno tle za nove investicije, navela je Čohan i iznela očekivanje da će još više indijskih kompanija doći na srpsko tržište.

Mihajlović je svojoj sagovornici poklonila ručni rad koji prezentuje srpsku kulturnu baštinu, a koji su izradile žene sa sela, u okviru zajedničke inicijative Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, NALED-a i Etno-mreže pod nazivom „Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima“.

(srbija.gov.rs)

Prethodni tekstLG predstavio telefon koji će oduševiti Indijce, evo zašto (video)
Sledeći tekstKarva Čaut 2017. (Karwa Chauth): šta je sargi i koju hranu treba jesti rano ujutru

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime