Vulin zahvalio koleginici iz Indije na podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ministarkom odbrane Indije Nirmalom Satiraman na marginama sedme Moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti.

Prilikom susreta indijska ministarka pozvala je delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na sajam naoružanja i vojne opreme „DEFEXPO INDIA 2018″.

Ministri Vulin i Satiraman istakli su tradicionalno dobre opšte i političke odnose Srbije i Indije i zaključili da saradnju dve zemlje, zasnovanu na prijateljskim odnosima i razumevanju, karakteriše obostrana spremnost za intenziviranje i unapređenje političkog dijaloga i razvoj sveukupne saradnje.

Vulin je zahvalio koleginici iz Indije na podršci koju njena zemlja pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i naporima da reši sva otvorena pitanja na Kosovu i Metohiji mirnim putem, kroz dijalog zainteresovanih strana.

Ministarka odbrane Satiraman izrazila je zainteresovanost Indije za unapređenje saradnje sa Ministarstvom odbrane Srbije i našom odbrambenom industrijom i pozvala delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na sajam naoružanja i vojne opreme „DEFEXPO INDIA 2018“ .

Prethodni tekstDEFEXPO Indija 2018. – predstavljanje Indije: rastućeg tržišta za proizvodnju vojne opreme (11-14. april 2018)
Sledeći tekstBroj indijskih korisnika interneta će se udvostručiti u naredne dve godine

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime