Ovo je čuvena indijska dijeta kojoj se svet klanja

Foto: Duybox/Pixabay.com

Ukoliko želite da skinete kilograme i dovedete stanje organizma u savršen red, onda je pravo rešenje indijska dijeta.

Ova dijeta je u zapadnim zemljama Evrope odavno hit, pošto se kilogrami smanjuju a pritom se ne oseća glad niti umor. Kao i kod svih jela u Indiji, i ova dijeta bazira se na hrani bogatoj ugljenim hidratima.

Na prvom mestu nalazi se pirinač sa karijem i cimetom koji ubrzavaju metabolizam više od bilo koje druge namirnice. Iako se konzumira u malim količinama, kari ima mogućnost da sprečava rast masnih tkiva.

Indijci dobro znaju da se uvođenjem karija u svakodnevnu ishranu telesna težina reducira za 2 do 4 kilograma za samo 15 dana, a da se ništa bitnije ne menja u ishrani. Još kada se kariju doda i cimet koji stvara osećaj sitosti dok obavija zidove želuca, rezultat na početku dijete je optimalan.

O pirinču se već dosta pisalo, a Indijci dobro znaju koliko je on zdrav. U kombinaciji s mlekom je sjajan dijetetski proizvod, pošto čisti organizam od toksina. Zahvaljujući svakodnevnoj konzumaciji pirinča u kombinaciji s drugim jelima Indijci su ponosni na činjenicu da njihova zemlja ima jednu od najnižih stopa ljudi obolelih od raka i onih koji pate od previsokog holesterola.

Pored pirinča, karija i cimeta, Indijci dobro znaju da i konzumacija crnog čaja značajno doprinosi smanjenju kilograma i osećaju sitosti. Crni čaj poboljšava varenje i eliminiše teške soli.

Prethodni tekstIndija predstavila svoj arsenal oružja
Sledeći tekstEvolucija lepote u Indiji (video)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime