Evolucija lepote u Indiji (video)

Foto: Youtube/Printscreen

Pitanje lepote, koja oduvek intrigira mnoge umetnike i naučnike, relativno je. To potrvđuju i promene koje se u viđenju lepote u jednoj zemlji dogode za samo stotinu godina, a ovog puta vam predstavljamo kako se shvatanje lepote menjalo u Indiji.

Indija je multikulturalna zajednica koja je, u skladu s time, i sinteza različitih religija. Ovaj snimak prikazuje kakva je modna pravila u ovoj zemlji diktirao Bolivud u periodu od 1910. do 2010. godine.

Ono što je neosporno, na osnovu ovog snimka, jeste da se načini naglašavanja egzotične indijske lepote nisu drastično menjali.

Ukoliko nakon gledanja ovog snimka pomislite da je „tiki“ (krug koji vernici u Indiji crtaju na čelu i drugim delovima lica) jedno od takvih modnih pravila, ne dajte se pravariti – boja „tikija“ zavisi od toga kom se bogu vernice mole. Crveni „tiki“ (tj. „bindi“), s druge strane, rezervisan je za udate žene. Takođe, Indijke često oslikavaju kožu kanom, koja se zbog lekovitih svojstava smatrala svetom biljkom. Slike na telu predstavljaju prava umetnička dela, a svaki crtež i deo tela na kojem se nalazi ima posebnu simboliku, prenosi National

Prethodni tekstOvo je čuvena indijska dijeta kojoj se svet klanja
Sledeći tekst6 neverovatnih arheoloških otkrića u Indiji

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime