Probajte ove specijalitete i promeniće vam se pogled na život

Foto: Wikipedia/Idbimahaveer

Idli

Foto: Wikipedia/Mdsmds0

Teška hrana za jutarnje razbuđivanje, koja dolazi sa juga Indije. Fermentisano testo, pirinač i sočivo, pareno u kružnim kalupima.

Savršeno – Za nedeljno jutro nakon ludog provoda subotom uveče.

Banana čips

Foto: Wikipedia/ Khoule23

Tanke rezane banane duboko pržene u slatkim začinima.

Savršeno za – veče sa dragim osobama uz filmski hit.

Dosa

Foto: Wikipedia/Peretz Partensky

Hrskavi, ravan hleb (sličan palačinkama) napravljen od pirinča, poslužen sa sosom od sočiva (sambar) i raznim čutijama.

Savršeno – kada želite da doručak bude vrhunac vašeg dana.

Vada

Foto: Wikipedia/ Hrish Thota

Južno-indijski kačkavalj, napravljen od sočiva ili brašna prženih u obliku krofne.

Savršeno za utoljenje vaše gladi, koja će pratiti vašu žudnju za ljutkastim prilogom od voća i povrća i lećom.

Dhokla

Foto: Wikipedia/ BhargavVora

Hrana za doručak, dolazi iz države Gujurat, napravljena od fermentisanog pirinča i tikvice.

Savršeno kao vrlo lagana, ali vrlo, vrlo ukusna užina.

Pakora

Foto: Wikipedia/ Knowledge Seeker

Dolazi iz izvorne indijske države Utar Pradeš – jedan ili više osnovnih sastojaka (luk, jaja, krompir, karfiol i čili paprika su sve opcije) su uronjene u grama brašna i duboko pržene.

Savršeno za kišne dane.

Kulfi

Foto: Wikipedia/Idbimahaveer

Zamrznut preparat napravljen od zgusnutog mleka, badema i pistaća.

Savršeno ukoliko hoćete sladoled ali sa indijskim dodirom.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime