Acer napušta tržište smartfona u Indiji?

Foto: Pixabay.com/seagul

Dok veći deo smartfon proizvođača pravi planove kako da šire svoj uticaj na tržištu Indije, pojedine značajne kompanije najavljuju povlačenje. Acer je jedan od njih.

Tajvanska kompanija stavlja svoj sektor proizvodnje pametnih telefona na čekanje kako bi se fokusirala na rastući udeo u proizvodnji laptopa i drugih uređaja u Indiji. Odluka o napuštanju proizvodnje smartfona za Indiju dolazi u vreme kada to tržište postaje najveće i najkompetitivnije na svetu.

Acer je u Indiju ušao 1999. godine, a pre šest godina počeo je da prodaje svoje pametne telefone. Pre godinu dana Acer je povećao agresivnost u Indiji zbog sve većeg ulaska kineskih proizvođača, ali čini se da to nije bilo dovoljno.

„Danas, pametni telefoni su postali uređaji koji zavise od svoje pristupačnosti, a ne od iskustva koje nudi potrošaču. Kada se nalazite u takvom okruženju morate da donesete odluku da li ćete praviti kvalitetne uređaje i iskrvariti ili ćete se prepustiti kopiranju drugih kako bi došli do određene cene“, rekao je Hariš Koli, direktor Acera u Indiji.

Na odluku Acera uticala je i odluka indijske vlade da šansu pruži manjim domaćim kompanijama, prenose mediji.

Prethodni tekstLotos – nacionalni cvet Indije
Sledeći tekstČaj od bosiljka kao lek za mnoga oboljenja

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime