„Adani“ gradi solarne elektrane u Australiji

Foto: Blickpixel/Pixabay.com

„Adani grupa“, velika indijska multinacionalna kompanija, objavila je svoj novi poduhvat – u pitanju je izgradnja dva velika solarna postrojenja u Australiji u toku naredne godine. Poduhvat je plod napora ove kompanije da razvije postrojenja obnovljive energije sa ukupnim kapacitetom od 1.500 MW u narednih pet godina.

Indijski energetski gigant „Adani grupa“ objavila je da predlaže početak izgradnje dva velika solarna postrojenja u Australiji sledeće godine, svako sa snagom od 100-200 MW“, navodi se u saopštenju kompanije.

Ustanovljena su zemljišta i lokacije za projekte, u Južnoj Australiji i Kvinslendu, i „Adani“ je počela početnu fazu ispitivanja i osmišljavanja oba projekta.

Australijski solarni projekti biće sprovedeni uz investicije od 16,5 milijardi dolara „Adani grupe“ u planiranom rudniku uglja u Kvinslendu, gde je bilo pravnih prepreka povodom dobijanja saglasnosti Organizacije za očuvanje životne sredine, kao i za železničke i lučke objekte.

Direktor kompanije za australijske projekte, Jeiakumar Janakaraj, rekao je da će ovi projekti pružiti solidnu osnovu za poslovanje „Adani grupe“ u oblasti obnovljive energije u Australiji i da će doprineti ispunjavanju ciljeva i obaveza Australije u pogledu obnovljive energije.

„Zajedno sa dosadašnjih kompanijskih 3,3 milijarde dolara, kroz rudnike, železničke i lučke projekte u Kvinslendu, planovi „Adani grupe“ o investiranju u solarne mogućnosti – ukazuju na poverenje ove kompanije u australijsko tržište“, rekao je Janakaraj.

„Ovaj poduhvat odražava i posvećenost Adani grupe, indijske kompanije koja je vodeći solarni generator na tržištu, planovima o dugoročnoj saradnji sa Australijom“, rekao je on.

„Adani“ je do sada u Indiji izgradio postrojenja sa oko 793 MW solarnog kapaciteta, uključujući i jednu od najvećih solarnih elektrana na svetu, u Tamil Nadu, koja ima kapacitet od 648 MW. U završnoj fazi izgradnje je još jedna elektrana od 1.225 MW, u Indiji.

Organizacija za očuvanje životne sredine pozdravila je odluku „Adani grupe“ da izgradi solarna postrojenja od 100 do 200 MW u Kvinslendu.

Prethodni tekstPremijer Modi čestitao P. V. Sindhu pobedu na „China Open“
Sledeći tekstSedam gradova u Južnoj Indiji s najboljom hranom

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime