Ambasadorka Indije održala predavanje na 5. Kongresu studenata Ekonomije (KONSEK 2017)

Foto: Ambasada Indije

Ambasadorka Indije u Srbiji gospođa Narinder Čohan učestvovala je 17. marta na 5. Kongresu Studenata Ekonomije – Konsek 2017, koji je održan od 16-20 marta 2017.g. na Zlatiboru u organizaciji studentskog parlamenta Ekonomskog Fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

Obraćajući se studentima, Ambasadorka je opširno govorila o tekućoj indijskoj ekonomskoj politici, novim programima Vlade Indije, ekonomskom napretku, o bilaternim odnosima između Indije i Srbije, ITEC kursevima itd. Ambasadorka je ujedno okupljene informisala o nedavnoj poseti Premijera Aleksandra Vučića Indiji i učešću na svetskom ekonomskom samitu „Živahni Gudžarat“, kao i razgovorima koje je srpski premijer imao sa indijskim političarima i privrednicima. Tokom posete bilo je reči i o potrebi za većom razmenom studenata i boljim međusobnim povezivanjem omladinskih organizacija.

Ambasadorka je prisutne obavestila o dostupnosti elektronske turističke vize, usluzi koju su iskoristili mnogi turisti iz Srbije, nakon što je ova procedura odobrena Srbiji u februaru 2016.g. E-viza je doprinela rastu od 26%  broja srpskih turista koji su posetili Indiju u 2016.g.

Konsek 2017. privukao je veliki broj studenata, dok su se glavne teme skupa odnosile na prenos znanja i iskustva iz različitih ekonomskih oblasti.  Organizaciju Kongresa podržali su  Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo omladine i sporta, Privredna Komora Srbije, Narodna Banka Srbije i Beogradski Univerzitet.

Prethodni tekstPles indijske mlade očarao internet
Sledeći tekstNakon što su preživeli zemljotres u Nepalu, indijski planinari su ponovo na Everestu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime