Ambasadorki Indije dodeljeno turističko priznanje “Zlatna Amfora”

Foto: Ambasada Indije

Na svečanosti priređenoj u hotelu „Palas“ u Beogradu, danas je ambasadorki Indije gospođi Narinder Čohan dodeljeno priznanje “Zlatna Amfora” turističkog časopisa ‘YU Travel’. Obraćajući se prisutnima, ambasadorka Indije je istakla da je broj turista iz Srbije koji putuju u Indiju porastao za 20% na godišnjem nivou.

Gospođa ambasadorka takođe je obavestila o mogućnosti dobijanja elektronske-turističke vize koju je do sada iskoristilo više od 250 turista iz Srbije. Ambasadorka je ujedno pozvala sve prisutne da dođu na prezentaciju indijskog turizma koja će se održati 13. decembra u orgnizaciji turističkih organizacija dve zemlje u okviru Memoranduma o saradnji u oblasti turizma.

Prisutni su saznali i o izmeni biletaralnog sporazuma o vazdušnom saobraćaju koji će omogućiti uvođenje letove „Er Srbije“ koji će povezivati Beograd preko Abu Dabija sa svakim gradom u Indiji. Indijski filmski producenti počeli su  da snimaju filmove u Srbiji, što će takođe doprineti razvoju srpskog turizma.

Ambasada Indije promovisala je kampanju “Incredible India” (Neverovatna Indija) na različitim manifestacijama u Beogradu, uključujući Međunarodni sajam turizma, Međunarodni sajam knjiga, Beogradsku nedelju mode, EXIT festival, Međunarodni dan joge, kroz kampanju brendiranja autobusa, oglašavanje preko bilborda itd.

Tokom proteklih 19 godina, turistička revija “YU Travel”, u saradnji sa novinarima štampanih medija, radija i televizije, organizuje izbor za najbolja dostignuća u oblasti turizma. Ambasada Indije po drugi put je izabrana za dobitnika ovog priznanja.

Prethodni tekstHit serija „Leta u Indiji“
Sledeći tekstŽena naučnik koja je odvela Indiju u svemir

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime