Hit serija „Leta u Indiji“

Nova britanska serija „Leta u Indiji“ (Indian Summers) uvešće vas u bajkoliki svet koji se nalazi u podnožju impresivnih Himalaja, usred plantaža čaja, ali i u burne poslednje godine previranja i oslobađanja od britanske kolonijalne vlasti u Indiji.

Radnja serije smeštena je u 1932. godinu, vreme kada Indija sanja o nezavisnosti, ali su Britanci i dalje tu i kao da nemaju nameru da se povuku. Indijska vlada se svake godine povlači iz vrele carske prestolnice u Nju Delhiju u Simlu, mesto u podnožju Himalaja, koje na šest meseci postaje letnja prestonica Indije. Tamo se moćnici igraju Boga, zabavljaju se sa ženama, ljubavnicama i devojkama. Pa ipak, angloindijski sjaj bledi i carstvo klizi u propast. Ko će ostati kada brod potone?

Ovo je priča o ljubavi, obećanjima, tajnama, političkim intrigama i odnosu gospodar – sluga u trenucima iščekivanja slobode i nezavisnosti Indije. Serija paralelno prati živote i sudbine dveju porodica – indijske i britanske.

Gledaocu sve vreme pruža neposredan uvid u raskoš i velelepnost Indije, zemlje od 400 miliona ljudi nad kojima je vladalo svega nekoliko hiljada Britanaca.

Glavni likovi ove serije jesu Ralf, Alis, Aafrin i bezimeni dečak. Ralf je privlačan antijunak koji svojom snagom i mirnoćom prikriva strah od propadanja voljenog sveta. Aafrina i Alis krasi tiha hrabrost. Alis traži slobodu i vidi je u Aafrinu. Aafrin se protiv svoje volje upliće u politiku, a njegova sloboda je Alis. Adam, dečak spasen s pruge, nije obično siroče – on izrasta u mladog radikala, gnevnog i ambicioznog. Adamu slobodu može doneti samo osveta.

Ova dramska serija donosi bogatu i napetu priču o padu Britanskog Carstva i rođenju moderne Indije. U središtu su mreže strasti, suparništvo i sukobi koji će odrediti sudbine junaka tog leta kada se sve promenilo.

Prethodni tekstAmrita Šer-Gil – najveća slikarka Indije
Sledeći tekstAmbasadorki Indije dodeljeno turističko priznanje “Zlatna Amfora”

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime