Delegacija Zapadnog Bengala iz oblasti energetike u poseti Srbiji

Foto: /www.eoibelgrade.gov.in

Gospodin S.Kišore, glavni sekretar odeljenja za energetiku Vlade Zapadnog Bengala i Santanu Basu, izvršni direktor energetske kompanije Zapadnog Bengala (WBPDCL) posetili su Srbiju od 14. do 15. maja 2017. g. u vezi ispitivanja mogućnosti za saradnju u oblasti rudarstva i energetike.

Indijska strana sastala se 15. maja sa Mirjanom Filipović, državnim sekretarom i Sinišom Tanackovićem, pomoćnikom ministra unutar srpskog Ministarstva rudarstva i energetike. Takođe je održan okrugli sto sa predstavnicima Elektroprivrede Srbije (JP EPS), na čelu sa g.
Slobodanom Mitrovićem, izvršnim direktorom za tehničke poslove proizvodnje uglja, g. Miomirom Radišićem, direktorom sektora za održavanje i investicije i g. Brankom Jevtićem, direktorom za razvoj proizvodnje.

Gospodin Kišore pozvao je na saradnju Srbije i Zapadnog Bengala u oblasti energetike i rudarstva i ujedno predložio srpskoj Vladi i privrednicima da posete Međunarodni poslovni samit u Kolkati koji se održava u januaru 2018.g. Santanu Basu direktor WBPDCL-a upoznao
je predstavnike EPS-a i ministarstva sa perspektivama razvoja rudarstva u Zapadnom Bengalu, posebno izdvajajući ugljenokop „Deoča Pačami“ u mestu Birbhum, koji ima procenjene rezerve uglja od 2,1 milijarde tona, odnosno drugo najveće ležište u svetu.

Indijska delegacija je takođe posetila rudarski basen Kolubaru i registrovala tehnologije koje se koriste u rudnicima. Osim rudarske tehnologije, indijska strana je tražila saradnju sa
nekoliko srpskih rudarskih instituta.

Prethodni tekstŽena u Gudžaratu rodila bebu u ambulantim kolima okruženim sa 12 lavova
Sledeći tekstNovi indijski PDV ili porez na robu i usluge – postao je stvarnost

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime