Devojčica (8) u Indiji odrekla se nasledstva od 61 miliona dolara i zamonašila se

Foto: YouTube/WION (Printscreen)

Osmogodišnja devojčica u Indiji koja je trebalo da nasledi bogatstvo vredno 61 milion dolara primljena je kao monahinja u strogi verski red nakon što se odrekla svetovnih užitaka.

Devanši Sangvi je do pre nekoliko dana bila naslednica juvelirnice Sanghvi and Sons u zapadnom gradu Suratu, lokalno poznatom kao Dijamantski grad zbog svoje istaknutosti u globalnoj trgovini draguljima. Članovi njene porodice takođe su sledbenici jainizma, male ali drevne indijske religije koja propovijeda nenasilje, strogo vegetarijanstvo i ljubav prema svim stvorenjima, piše The Guardian.

Devojčica je prošle nedelje slavljena na četvorodnevnoj ceremoniji kojom je najavila svoje novo zvanje, tokom koje se vozila u kočiji koju je vukao slon. U sredu je stigla u hram kako bi zamenila svoju raskošnu odeću za jednostavnu belu pamučnu odjeću, nakon što je uklonila svu kosu.

Brojni sledbenici jainizma dolaze iz bogatih porodica

„Devanši nikada nije gledala televiziju, filmove niti išla u tržne centre i restorane“, rekao je svedok ceremonije u sredu dodajući da je devojčica redovno bila prisutna na ceremonijama u hramu. Devojčica je jedna od najmlađih osoba koje su prihvatile ceremoniju „dikše“ kako bi napustili svoje materijalne posede i pristupili jainističkim verskim redovima.

Devanšini roditelji rekli su da je bila nestrpljiva da postane monahinja, pišu lokalni mediji. Smatra se da porodice koje pripadaju Jainu podstiču svoju decu da pristupe verskim redovima kako bi poboljšali društveni položaj svojih rođaka. Posao njene porodice, osnovan 1981., ima neto vrednost od 5 milijardi rupija (61 miliona dolara) prema ICRA-i, indijskoj agenciji za kreditni rejting.

Jainizam ima više od 4 miliona sledbenika u Indiji, a mnogi, poput Devanshijeve porodice, dolaze iz bogatih trgovačkih zajednica. Sledbenici se pridržavaju stroge vegetarijanske ishrane, a neki monasi i monahinje pokrivaju usta tkaninom kako bi sprečili slučajno gutanje insekata.

Prethodni tekstSaveti indijskih nutricionista: 5 načina da ojačate imunitet tokom zime
Sledeći tekstOva četiri tropska začina preporodiće svako jelo

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime