Indijska tinejdžerka s ‘najdužom kosom na svetu’ neprepoznatljiva je nakon šišanja (foto)

Foto: Twitter.com/GWR (Printscreen)

Nilanši Patel iz Indije imala je kosu dugačku čak oko 2 metra, ali jednog dana odlučila je je da je ošiša. Dok je bila dugokosa, držala je svetski rekord po dužini kose.

Indijku Nilanshi Patel nazvali su dvojnicom lika Rapunzel (kod nas Zlatokosa), jer je imala ekstremnu dužinu kose kojom se istaknula kao jedinstvena u svetu.

Kosa joj je bila dugačka oko dva metra, što je dosta više od njene visine. Od frizura nosila je uglavnom razne varijante pletenica.

Za to je čak osvojila Ginisov svetski rekord za ‘najdužu kosu na tinejdžerki’.

Kosu je prala jednom nedeljno jer joj je trebalo 30 minuta da se osuši i sat vremena da je iščetka. Zatim bi kosu njegovala uljima, koja priprema njena majka. Sastav ulja držala je u tajnosti, i govorila da je to porodično nasleđe.

U svakodnevnom životu, rekorderka je morala da nosi kosu skupljenu, kako joj ne bi smetala pri hodu i običnim aktivnostima.

Ali, kad je postala punoletna, odlučila se na drastičnu promenu. Kosu je skratila u bob frizuru, koja je totalno promenila njen izgled.

Nakon što je 2021. ponovo dobila nagradu za najdužu kosu na svetu, Nilanshi je donirala svoje pramenove Riplijevom ‘Vjerovali ili ne!’ muzeju u Holivudu, piše Daily Star.

– Kosa mi je dala mnogo, zato sam postala poznata kao ‘Zlatokosa iz stvarnog života’ te je sada vreme da joj se odužim – komentarisala je pri doniranju muzeju.

– Sviđa mi se moja nova frizura. Osećam se ponosno što ću poslati svoju kosu u američki muzej, ljudi će je videti i inspirirasati se – izjavila je Nilanshi.

Iako Nilanshi više ne drži titulu ‘najduže kose’, njena takmičarska strana ostaje.

Odnedavno se pojavljuje i na takmičenjima lepote. U avgustu je mesec osvojila je 2. mesto na takmičenju Miss Nation 2023.

Prethodni tekstImate problema sa spavanjem? Otkrijte 5 ajurvedskih tajni za bolji kvalitet sna
Sledeći tekstOvaj popularni začin koji se koristi u indijskoj kuhinji stvarno sagoreva masnoće

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime