Dobri odnosi Srbije i Indije

Foto: MSP Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa državnim ministrom Republike Indije Đitendrom Singom.

Ministar Dačić je istakao da poseta državnog ministra Republike Indije Đitendre Singa predstavlja potvrdu veoma dobrih političkih odnosa između Republike Srbije i Republike Indije i želje za jačanjem tradicionalnih veza između dve zemlje koje karakteriše otvorenost, uzajamno uvažavanje i tradicionalno prijateljstvo, utemeljeno u Pokretu nesvrstanih zemalja.

Kako se navodi u saopštenju MSP, u srdačnom i prijateljskom razgovoru izražen je obostrani interes za dalje unapređenje svih vidova saradnje, posebno ekonomske. Izneto je i očekivanje da će se uskoro realizovati uzajamne posete na visokom i najvišem nivou i da će, kao rezultat povoljne poslovne klime u Srbiji, doći do osetnijeg porasta trgovinske razmene i većeg priliva indijskih investicija u srpsku privredu.

Šef srpske diplomatije posebno je istakao da Srbija visoko ceni principijelnu poziciju Indije u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije, kao i njenu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

U razgovoru je obostrano izneta osuda terorizma i svih akata suprotnih međunarodnom pravu, kao i ugrožavanja mira i bezbednosti.

(„Danas“)

Prethodni tekstGandijeva filozofija ishrane
Sledeći tekstPutin i Modi potpisali niz vojnih i energetskih sporazuma

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime